Marjolein Bos over Filmfestival Groningen: ”We hebben meer dan 50 titels”

oogochtendshow
© IFFR 2020 Opening

Het Film Festival begint volgende week woensdag in Groningen. Vanaf woensdag 25 januari kun je kaartjes kopen. Dit film festival is dé kans voor filmliefhebbers om de meest langverwachte films van het komende jaar op het grote scherm te zien.

Na twee jaar geen fysieke editie te kunnen realiseren mag Het Film Festival weer los.  De satelliet-editie van een van de grootste filmfestivals van Europa vindt tot en met zondag 5 februari plaats. International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of bijzondere titels van het komende filmjaar te ontdekken. D

Het is de 26ste keer dat Forum Groningen een Groningse versie van het filmfestival organiseert. Naast vertoningen in Forum Groningen zijn Grand Theatre en Vera de andere locaties. Door de COVID-19 pandemie werd het festival in 2021 helemaal en in 2022 deels online aangeboden.

Wat valt er te zien?
The Whale met acteur Brandon Fraser (bekend van onder meer The Mummy Trilogy en Crash ). Fraser speelt in dit drama een vader die opnieuw contact probeert te zoeken met zijn tienerdochter gespeeld door actrice Sadie Sink, die je misschien kent van Stranger Things. Blind Willow, Sleeping Woman is een animatiebewerking van Haruki Murakami’s boeken. Als je van meer thrillers houdt dan ben je zeker hier ook op de goeie plek want: Cairo Conspiracy, een Egyptische politieke thriller, waarin de geheime dienst het opneemt tegen de net gekozen groot-imam, staat ook op het programma.

Daarom hadden we Marjolein Bos, de projectleider, in de OOG Ochtendshow.