Man trekt de aandacht door op ruiten Nieuwstad te slaan: “Had 21 wikkels harddrugs en veel geld op zak”

nieuws
Foto via Politie.nl

Agenten hebben vrijdagavond een 43-jarige man uit Stad opgepakt voor het veroorzaken van overlast en het in bezit hebben van harddrugs. Dat heeft de politie zondag bekend gemaakt.

“De man sloeg vrijdagavond tegen de ramen van verschillende panden op de Nieuwstad”, schrijft de politie. “Daarbij vertoonde hij ook vervelend gedrag naar andere mensen. Wij zijn daarop naar de locatie gegaan waar de man zich bevond. Toen hij ons zag gooide hij een bakje met daarin 21 wikkels met harddrugs weg. Wij hebben de man daarop aangehouden. De drugs zijn in beslaggenomen.”

Geld
Eenmaal op het politiebureau aangekomen werd de verdachte gefouilleerd. “Hij bleek 3.433 euro in zijn kleding te hebben.” De man zit nog vast en de politie is een onderzoek gestart.

Autovrij maken
Om de overlast en criminaliteit op de Nieuwstad aan te pakken pleit de fractie van het CDA er al enige tijd voor om de rosse buurt autovrij te maken. Raadslid Etkin Armut van de partij: “Het is tijd om dit deel van de stad, waar we veel criminaliteit en ondermijning zien plaatsvinden, toe te voegen aan onze autoluwe binnenstad. Op die manier creëren we meer rust en overzicht voor handhaving en bestrijden we de criminele activiteiten in dit gebied.”

Verslaggever Mirthe Klootwijk sprak met Armut: