LIVE: FC VOLENDAM – FC GRONINGEN EINDSTAND 3-2

sport
Foto: FC Groningen

FC Groningen neemt het vandaag in een degradatiekraker op tegen FC Volendam. De ploeg van trainer Van der Ree moet proberen de bittere smaak van het verlies thuis tegen Cambuur weg te spoelen.

Eindstand: 3-2

1′ Volendam heeft de aftrap genomen en de wedstrijd is begonnen.

8′ De eerste kans is voor FC Groningen, na een aanval over links geeft Määttä de bal voor, Lundqvist kopt tegen een tegenstander en de rebound wordt door Van Gelderen naast gepoeierd.

18′ Tweede kansje voor de Groningers, nu is de voorzet van Van Gelderen en kopt Pepi een meter naast. Groningen is in de eerste 20 minuten beter dan Volendam, maar de Volendammers geven achterin nog niet veel weg.

20′ Goal Volendam, wat een onfortuinlijk moment voor debutant Chaluš hij geeft een veel te korte bal terug naar Verrips, Oristanio komt er tussen passeert de Groningse doelman en scoort.

24′ Groningen oogt ook meteen van slag, Volendam heeft het initiatief over genomen en krijgt ineens mogelijkheden via Mühren en een aantal corners.

27′ Kans Volendam via Murkin, die na een geweldige solo Verrips op zijn pad vindt.

40′ Groningen heeft het balbezit terug maar er is al 10 minuten lang bijzonder weinig actie geweest voor de doelen. Kunnen de Groningers voor de rust nog iets doen?

41′ Daar was dan een momentje, Hove werd in de 16 aangespeeld maar schiet in het zijnet.

45′ Rust, Tijd voor een kop thee in een koud en nat Volendam, Groningen begon goed maar gaf makkelijk een goal weg waardoor ze met 1-0 achter staan

46′ We zijn begonnen aan de tweede helft.

49′ GOAL FC Groningen, uit een corner beland de bal in de kluts, Blokzijl brengt de bal knap voor de voeten van Hove die vervolgens scoort.

55′ Goal Volendam, het is alweer 2-1, uit een voorzet van Da Silva kopt Twigt raak.

66′ Inzet van Volendam op de lijn weggehaald door Blokzijl.

70′ Groningen wisselt Lundqvist en Blokzijl voor Irandust en Van Bergen

72′ GOAL FC Groningen, en meteen heeft dat impact, Irandust steekt Pepi weg en die scoort.

77′ Goal Volendam, maar dan is t aan de andere kant ook weer raak en zo staat Groningen weer achter, Mühren scoort.

86′ Een vrije trap van Suslov wordt door keeper Stankovic knap gepakt. Te Wierik wordt ingebracht voor Oratmangoen waarna Chaluš doorschuift naar de spits.

90′ En dan is het klaar. Groningen verliest met 3-2

 

 

Opstelling FC Volendam: Stanković, Plat, Mirani, Murkin, Eiting, Oristanio, Sanchez, Twigt, Mühren, Flint, Mbuyamba.

Opstelling FC Groningen: Verrips, Suslov, Hove, Pepi, Määttä, Van Gelderen, Lundqvist, Bech, Oratmangoen, Chaluš, Blokzijl.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof