Koploper Velocitas maakt geen fout, The Knickerbockers bezig aan opmars

sport
Foto Andor Heij. The Knickerbockers

In de tweede klasse L van het zaterdagvoetbal bleef Velocitas koploper en Be Quick hekkensluiter. In 3C klom Groen Geel naar de tweede plek en houdt The Knickerbockers de goede serie vast.

Koploper Velocitas in de tweede klasse L maakte geen fout. In en tegen Bedum werd gewonnen: 2-4. Mark Kruizenga opende de score voor Bedum. Via Fabian de Vries en Bart Steenbergen kwam Velocitas op voorsprong. Nog voor de rust maakte Bedum gelijk door Nigel Bakker. Na de pauze zette Mervyn Bos de stad-Groningers weer op voorsprong. Firas el Jawashi maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een einde en bezorgde Velocitas drie punten. Velocitas staat eerste met 26 punten uit 12 wedstrijden. Drenthina volgt op drie punten, maar de ploeg uit Emmen heeft een wedstrijd minder gepeeld.

Be Quick 1887 blijft met één punt laatste in deze klasse. Be Quick verloor thuis met 0-3 van VEV’67.

In de derde klasse C is Groen Geel tweede achter Grijpskerk. Groen Geel won in Roden met 1-3 van ONR. Roden kwam op voorsprong, maar hielp Groen Geel met een eigen doelpunt aan de gelijkmaker. Na rust scoorden Stan Ypenburg en Melle Gebben voor Groen Geel dat 27 punten uit 13 wedstrijden heeft. Grijpskerk heeft er één meer en heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Helpman speelde dinsdag al tegen Noordwolde (1-1) en staat derde met 26 uit 13.

The Knickerbockers is na een zwakke start van de competitie aan een opmars bezig. In en tegen Niekerk werd met 1-2 gewonnen. De studenten rukten op naar de vierde plek met 22 uit 13. TKB heeft met 13 uit 5 de leiding in de tweede periode.

Lycurgus staat zesde met 22 uit 13. In Leek werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen TLC. HFC ’15 verloor de uitwedstrijd tegen koploper Grijpskerk met 3-1. Omlandia ging in Ten Boer met 0-1 onderuit tegen Aduard 2000. HFC is zevende met 17 uit 13 en Omlandia is tiende met 12 uit 12.

In de vierde klasse C herstelde Mamio zich na twee grote nederlagen voor de winterstop. Mamio won thuis met 4-0 van Amicitia VMC. Mamio is achter Holwierde tweede met 27 uit 12. Amicitia VMC is twaalfde en voorlaatste met 9 uit 12. Stadspark is puntloos laatste en kwam vandaag niet in actie.

VVK won de uitwedstrijd tegen De Fivel met 2-3. Tim van der Molen scoorde twee keer voor VVK. VVK is vierde met 20 uit 12.