Jorden van Foreest speelt remise tegen Vincent Keymer

sport
@Jurriaan Hoefsmit-Tata Steel Masters 2023

Jorden van Foreest heeft in de 10e ronde remise gespeeld tegen de Duitser Vincent Keymer in Tata Steel Masters te Wijk aan Zee.

Van Foreest had aanvankelijk voordeel met de witte stukken in een Spaanse partij. De Groninger wist dit voordeel niet uit te buiten en moest toen een toreneindspel met een pion minder verdedigen. Uiteindelijk wist hij na ongeveer zeven uur spelen op de 96e zet remise te maken.

Jorden staat nu met 4 punten uit 10 partijen op de gedeelde 10e plaats in het veld van 14 deelnemers. Abdusattorov staat eerste met 7 punten, gevolgd door Giri met 6,5 en Carlsen en So elk met 6 punten.

Morgen is er een rustdag. Vrijdag tm zondag volgen de laatste rondes. Vrijdag zijn er twee topduels, want Giri speelt tegen Abdusattorov en Carlsen tegen So.