Joost, Explore the North en Club OOST in de prijzen bij Popgala Noord 2023

nieuws
Rapper Joost Klein. Foto: me - my own picture, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=118793777

Rapper Joost, festival Explore the North en club OOST zijn dinsdagavond in de prijzen gevallen bij Popgala Noord 2023. Met het evenement werd de Eurosonic-week afgetrapt.

Joost Klein werd op het Popgala uitgeroepen tot Beste Artiest van 2022. De jury liet weten erg onder de indruk te zijn van zijn optreden op muziekfestival Pinkpop. Dit optreden leidde tot een serieuze doorbraak. De jury: “Hij gebruikt zijn muziek als therapie en is daarmee een inspiratie voor velen. Dit alles doet hij met een flinke dosis humor en absurdisme.” Orange Skyline, GINGE, Skroetbalg en Katie Koss waren ook voor de prijs genomineerd.

Op Popgala Noord worden jaarlijks de prijzen voor de Noord-Nederlandse muziekindustrie uitgereikt. Club OOST uit Stad kreeg de prijs uitgereikt voor beste podium. Explore the North, een festival in Leeuwarden, mocht de titel beste festival in ontvangst nemen. Tot slot kreeg Schau Schau de award voor Beste Talent. Schau Schau komt uit Stad en maakt postpunk en new wave-muziek.