Innovation Center Connected Solutions wordt opvolger van 5Groningen

nieuws
Tineke Kroontje - Foto via Economic Board Groningen

Na zeven jaar komt er officieel een einde aan het programma 5Groningen, waarbij ondernemers en non-profitorganisaties samenwerkten met experts om toepassingen van 5G te testen. Maar officieus gaat het programma gewoon door, in de vorm van het nieuwe Innovation Center Connected Solutions.

Onder leiding van Tineke Kroontje van de Hanzehogeschool moet het ICCS het nieuwe innovatiecentrum van Noord-Nederland gaan worden. Groningen als ‘geografische scope’ wordt hierbij verbreed naar Noord-Nederland en daarbuiten, door samen te werken met de nationale 5G hubs, de AI-hub, ASTRON en kennisinstellingen in Noord-Nederland op MBO-, HBO- en WO-niveau.

De afgelopen zeven jaar voerde het programma 5Groningen van Economic Board Groningen 40 pilots uit bij vijftig mkb-ondernemers. Meer dan 250 studenten vanuit het MBO, HBO en WO hebben opdrachten uitgevoerd met 5G. Voor een soepele overgang en de afronding van de huidige lopende pilots in de 5G proeftuin van het programma 5Groningen is de Europese subsidie voor de bijbehorende 5G proeftuin verlengd tot en met mei 2023.