IMG heeft meer tijd nodig voor zoektocht naar nieuwe voorzitter; Kortmann blijft langer aan het roer

nieuws

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft meer tijd nodig om een geschikte nieuwe voorzitter te vinden. Op verzoek van het bestuur blijft Bas Kortmann daarom langer in functie.

Dat maakte het IMG afgelopen weekend bekend.

Kortmann zou eigenlijk per half februari vertrekken, omdat hij met zijn 72 jaar meer tijd wilde doorbrengen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Maar het IMG kan geen geschikte opvolger vinden voor Kortmann. “Het profiel maakt duidelijk dat ook de nieuwe voorzitter een veeleisende baan wacht en een rol als boegbeeld”, aldus het IMG.

Het mijnbouwschade-instituut schakelt daarom een specialistisch wervingsbureau in en begint een campagne. Het IMG zoekt naar iemand met ruime bestuurlijke ervaring, bewezen affiniteit met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en gevoel voor maatschappelijke ontwikkelingen. Er wordt een onafhankelijk en onpartijdige bestuurder gezocht die een brug slaat richting Groningers, maatschappelijke organisaties en ‘Den Haag’. Ook moet de nieuwe voorzitter affiniteit hebben met complexe juridische vraagstukken. Wie interesse heeft, kan tot 12 februari 2023 reageren.

Kortmann blijft in functie tot 1 mei 2023. Dan moet er echt een nieuwe voorzitter zijn, want dan neemt Kortmann definitief afscheid.