IMG gaat ook duizend funderingen aanpakken die niet door bevingen zijn beschadigd

nieuws

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen gaat beschadigde funderingen die niet kapot gingen door aardbevingen, maar die wel andere schade hebben door aardbevingen, alsnog repareren.

Dat melden RTV Noord en DvhN dinsdagochtend.

In totaal is er 350 miljoen euro beschikbaar voor dit soort schadeherstel. In eerste instantie begint na de zomer een pilotproject bij driehonderd huizen, maar het IMG verwacht in totaal zo’n duizend woningen aan te moeten pakken.

Bij de huizen waarvan de fundering kapot is gegaan door andere redenen dan aardbevingen, komt de bevingsschade vaak terug na herstel. Eigenlijk mag het IMG deze schade niet herstellen, maar het IMG gaat de schades nu toch aanpakken om te voorkomen dat bevingsschades terugkeert.