Herepoort begint met verplaatsing Brailleweg, fietspad tussen Parkweg en Amaliatunnel tot half maart dicht

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Aannemerscombinatie Herepoort begint volgende week dinsdag met het ‘verplaatsen’ van de Brailleweg. Om dat te kunnen doen, wordt het fietspad langs het kanaal afgesloten tussen de Parkweg en de Amaliatunnel, de fietstunnel onder het Emmaviaduct.

Herepoort begint met het verwijderen van het asfalt en de fundering van de weg. Dan wordt de definitieve riolering aangebracht, evenals een gedeelte van de nieuwe Brailleweg. Ook wordt er een tijdelijke aansluiting gemaakt met het Emmaviaduct. Deze wordt op een later moment opnieuw ingedeeld.

Tot en met 15 maart moet daarom het fietspad langs het kanaal tussen de Parkweg en de Amaliatunnel worden afgesloten. De fietstunnel blijft wel open. Naast de stremming van het fietspad zorgen de werkzaamheden mogelijk voor overlast bij omwonenden, veroorzaakt door vrachtwagenverkeer. Aanpak Ring-Zuid benadrukt dat er alleen overdag wordt gewerkt.

 Op de onderstaande kaart is te zien waar fietsers tot en met vrijdag 3 februari langs kunnen rijden om de stremming te omzeilen.