Herepoort begint met aanleg tijdelijke afrit voor hulpdiensten naar Paterswoldseweg

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Aannemerscombinatie Herepoort is maandag begonnen met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van een tijdelijke afrit vanaf de zuidelijke ringweg naar de Paterswoldseweg. Deze afrit is alleen bedoeld voor hulpdiensten, zodat deze het Martini Ziekenhuis makkelijker kunnen bereiken.

De afrit voor hulpdiensten is nodig, omdat de afrit naar het Martini Ziekenhuis vanaf april enkele maanden dicht gaat. De nieuwe, tijdelijke afrit moet daarom op 17 april klaar zijn voor gebruik. De afrit komt vlak bij het deel van de Laan van de Vrede dat aan de westzijde van de Paterswoldseweg ligt. Het overige verkeer wordt vanaf april omgeleid via het Julianaplein, de A28 en afrit Groningen-Zuid.

Aanpak Ring-Zuid laat weten dat de aanleg van de tijdelijke afrit samenvalt met de sloop van de oranje ‘retrobrug’ over de Paterswoldseweg. De sloop van deze tijdelijke brug begin halverwege volgende maand en duurt ongeveer vier weken. Begin maart begint de aannemerscombinatie met de aanleg van steenstrips bij het nieuwe ringwegviaduct over de Paterswoldseweg.

Het bouwen van de tijdelijke afrit kan de komende tijd voor overlast zorgen bij omwonenden, aldus de aannemerscombinatie: “We frezen het asfalt weg, voeren grond af en aan, verwijderen een deel van de tijdelijke piepschuimblokken en brengen verharding aan. Begin april kunnen we de afrit asfalteren.” Daarnaast kost de aanleg van het tijdelijke viaduct tot en met 17 april een aantal parkeerplaatsen op de Laan van de Vrede. De Laan van de Vrede wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer richting de Paterswoldseweg.