Haarhuis neemt sterkste vijftal mee naar Groningen voor Davis Cup

sport
Foto: Lesley Pietens

Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven, Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop zijn de vijf spelers die Nederland gaan vertegenwoordigen bij de kwalificatiewedstrijden voor de Davis Cup tegen Slowakije, die begin februari worden gespeeld in MartiniPlaza.

Dat maakte teamcaptain Paul Haarhuis vrijdagmiddag bekend. Haarhuis kiest daarmee voor hetzelfde vijftal wat in november aantrad tijdens Davis Cup Finals in Malaga, waar Australië de zegereeks van Oranje in de kwartfinale wist te stuiten. Slowakije maakte donderdag bekend welke spelers het voor de wedstrijden op 4 en 5 februari meeneemt naar Groningen.

Haarhuis stelt blij te zijn over dezelfde vijf spelers te kunnen beschikken: “Super dat ik met hetzelfde team naar Groningen kan afreizen. Onze doelstelling is om ons dit jaar opnieuw te plaatsen voor de groepsfase van de Finals. Slowakije is een pittige tegenstander, maar door het thuisvoordeel met enthousiast publiek denk ik dat wij licht favoriet zijn.”

Volgens Haarhuis leent Groningen zich uitstekend voor de twee Davis Cup Qualifiers en hoopt op steun van het publiek: “Het is mooi dat we na tien jaar weer terug zijn in Groningen, van oudsher een Davis Cup stad met veel studenten als trouwe supporters van het Davis Cupteam. De steun van de fans is in deze landencompetitie heel belangrijk.”