Slowaaks Davis Cup-team op volle sterkte naar Groningen

sport
De laatste Davis Cup wedstrijd in Groningen. De gravelbaan voor Nederland - Oostenrijk in MartiniPlaza - Foto: Lesley Pietens

Het Slowaakse Davis Cup-team wat begin februari afreist naar MartiniPlaza zal bestaan uit Alex Molcan, Norbert Gombos, Lukas Klein, Igor Zelenay en Jozef Kovalik. 

Met dezelfde ploeg zorgden de Slowaken vorig jaar nog bijna voor een stunt tegen Italië in de kwalificatiewedstrijden voor het toernooi (een nipt 2-3 verlies). De vijf spelers walsten in september nog over Roemenië heen in Wereldgroep I van de Davis Cup.

Molcan is de hoogst genoteerde speler van de Slowaken, met plek 50 op de wereldranglijst. Gombos volgt Molcan op plek 88. Samen met Klein en Kovalik vormt Gombos het ervaren blok binnen het Slowaakse team. Zelenay gaat mee voor het dubbelspel.

Wie voor Nederland zullen aantreden tegen de Slowaken, is nog niet bekend gemaakt door captain Paul Haarhuis. Over een maand (4 en 5 februari) wordt er, voor het eerst in tien jaar, weer in Groningen gespeeld om de Davis Cup.