GIJS speelt zaterdagmiddag met extra stewards in Thialf na actie van hooligans

sport
Foto: Santeri Viinamäki via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA)

IJshockeyclub UNIS Flyers uit Heerenveen heeft voor komende zaterdag extra veiligheidsmaatregelen genomen in Thialf, wanneer haar beloftenteam het in eigen huis opneemt tegen GIJS uit Groningen. Volgens de Leeuwarder Courant wil de Friese club daarmee voorkomen dat er opnieuw ongeregeldheden ontstaan op de tribune.

Tijdens de vorige wedstrijd van het ‘Toekomstteam’ van de Friese club, die afgelopen zaterdag werd gespeeld tegen provinciegenoot Capitals uit Leeuwarden, maakte een groep gemaskerde toeschouwers amok tegen andere bezoekers. Er werden klappen en duwen uitgedeeld en een aantal bekers bier werd verspild.

Dat mag niet nog eens gebeuren en daarom zet de club voor komende zaterdag extra stewards in. De wedstrijd tussen GIJS en UNIS  begint komende zaterdagmiddag om 16.30 uur.