Gemeente heeft fout gemaakt bij vergunningsverlening ESNS op Palmslag: “Had niet mogen gebeuren”

nieuws

De gemeente Groningen heeft bij het verlenen van vergunningen aan Eurosonic Noorderslag een fout gemaakt rond het stallen van materialen aan de Palmslag. Dat heeft wethouder Kirsten de Wrede (Partij voor de Dieren) van Natuur woensdag laten weten.

De Wrede reageerde daarmee op vragen van raadslid Bart Hekkema van de Partij voor de Dieren: “Het grasveld aan de Palmslag is één van de weinige groene plekken in de Oosterpoortbuurt. Door bewoners zijn er in het afgelopen jaar ook bloembollen ingezaaid. Tot hun verbazing zagen dezelfde bewoners dat afgelopen week dit grasveld gebruikt werd als opslagterrein door Eurosonic Noorderslag. Er werden zeecontainers geplaatst en er werden rijplaten neergelegd. Ook werd een deel van de struiken weggesnoeid om een wandelpad aan te leggen zodat men makkelijk op het grasveld kon komen. Als fractie vinden wij dat dit niet de schoonheidsprijs verdiend. Ook omdat het plaatsen van zeecontainers niet goed is voor bijvoorbeeld de boomwortels. Wij vragen ons af hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen?”

De Wrede: “Ik kan heel kort zijn. Door ESNS is het keurig aangevraagd, en wij hebben een vergunning verleend. We hebben een fout gemaakt. Wij hadden deze vergunning niet mogen verstrekken, omdat het grasveld een belangrijke ecologische functie heeft in de wijk. Er zijn dingen gebeurd die niet hadden mogen gebeuren. De bewoners zijn geïnformeerd met een brief waarin hier aanvankelijk geen melding over werd gemaakt. Met Eurosonic hebben we inmiddels afgesproken dat de Palmslag in de toekomst niet weer gebruikt gaat worden. Daarnaast doe ik de toezegging dat de dienst Stadsbeheer naar dit grasveld gaat kijken en gaat doen wat nodig is om het weer te herstellen.”