Fieke Gosselaar wordt Groninger streektaalconsulent

nieuws
Fieke Gosselaar. Foto David Vroom (bewerkt)

Fieke Gosselaar wordt per 1 februari streektaalconsulent bij het Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC).

Zij gaat zich twee dagen in de week bezighouden met het Gronings in de breedste zin; als schrijftaal, als spreektaal en als onderdeel van de Groninger cultuur en identiteit. Ook gaat zij in samenwerking met collega’s werken aan verschillende educatieprojecten en evenementen.

Fieke Gosselaar, opgegroeid in Finsterwolde, debuteerde met de bundel ‘Tussen de anderen’. In 2018 verscheen haar eerste roman ‘Het land houdt van stilte’ en vorig jaar kwam de roman ‘Als je ze kent uit’. Haar Nederlandstalige romans spelen zich meestal af in de provincie.

Naast romans schrijft Fieke gedichten in het Gronings en ze las jarenlang haar Groningstalige columns voor op Radio Noord. Fieke publiceerde onder meer in bloemlezingen van Dichters in de Prinsentuin, Dag van de Grunneger Toal, het online literaire platform Oader en in de bundel Verrassend Nedersaksisch. Ook verscheen haar werk regelmatig in het Groninger literatuur tijdschrift Krödde.