FC Groningen verliest vijfde keer op rij: koploper Feyenoord te sterk in Euroborg

FC Groningen is er zondagavond niet in geslaagd een resultaat te boeken tegen koploper Feyenoord. In de Euroborg verloor de Trots van het Noorden met 0-3.

Dat het lastig zou worden, wist iedereen. FC Groningen heeft de punten heel hard nodig in de strijd om lijfsbehoud. De Rotterdammers controleerden vanaf minuut een de wedstrijd. Feyenoord had een ruim kwartier nodig om op voorsprong te komen. Igor Paixao kon op aangeven van Mats Wieffer vrij binnen koppen bij de tweede paal: 0-1.

Kökcu doet oude club pijn
Orkun Kökcu, ooit jeugdspeler van FC Groningen, stond volledig vrij en besloot de trekker over te halen. En hoe. Met een prachtige krul verdubbelde hij de marge voor zijn ploeg: 0-2.

Tweede bedrijf
In de tweede helft was het wachten op de 0-3. Feyenoord had de controle en schoot er vrolijk op los. Naarmate de helft vorderde, werd Groningen gevaarlijker. Ricardo Pepi zorgde voor het gevaar. Feyenoord-doelman Justin Bijlow bleek meermaals een sta-in-de-weg. De Amerikaan dacht de aansluitingstreffer gevonden te hebben, maar zag de goal afgekeurd worden wegens hands. In de blessuretijd deed de Mexicaanse spits Santiago Gimenez nog een duit in het zakje, door oog in oog met Verrips kalm te blijven: 0-3.