FC Groningen solidair met supporters: minimale afvaardiging naar Heerenveen

nieuws
Foto Andor Heij.

FC Groningen sluit zich aan bij de beslissing van de supporters van de club om zondagmiddag niet af te reizen naar de uitwedstrijd in Heerenveen.

De gemeente Heerenveen kwam woensdag namelijk met aanvullende voorwaarden, waardoor slechts de helft van de vooraf aangekondigde capaciteit van het gastenvak in het stadion kan worden benut. De supportersgroeperingen van FC Groningen hebben daarop besloten tot een boycot van het duel.

De club steunt haar supporters hierin. Het is namelijk onmogelijk een keuze te maken in wie wél en wie niét mag afreizen naar Heerenveen. Alleen medewerkers van de club die functioneel aanwezig dienen te zijn, zullen daarom in het Abe Lenstra Stadion zijn.

Algemeen directeur Wouter Gudde: “Na een nachtje slapen over wat wij als club nog meer kunnen doen om onze steun te laten blijken richting onze supporters, hebben we besloten uit solidariteit eveneens niet naar Heerenveen te gaan. Alleen de mensen die een functie hebben bij de wedstrijd zijn aanwezig.” Het gaat om de spelers en de staf.

De beslissing van de club om zondag weg te blijven uit Heerenveen is onderdeel van een breder statement. Gudde: “Ons bekruipt steeds meer het gevoel dat de overheden in Nederland bewust bezig zijn om het bezoeken van uitwedstrijden door supporters te ontregelen en te ontmoedigen. Wij vinden dit een zeer zorgelijke en kwalijke ontwikkeling.”