Dua Lipa ontvangt ESNS Excellence Award

nieuws
Foto: Niels Meijer

De Britse-Albanese zangeres Dua Lipa heeft zaterdag de ESNS Excellence Award ontvangen. De uitreiking vond plaats na een interview waarbij de zangeres en haar vader werden bevraagd door Gordon Masson van tijdschrift IQ.

De Excellence Award erkent Dua Lipa als de meest succesvolle act die heeft geprofiteerd van het ESNS Exchange-programma. Met de prijs worden artiesten in het zonnetje gezet die de Europese cultuur vertegenwoordigen door middel van hun muziek, en die tegelijkertijd een sterk ambassadeurschap vervullen voor de Europese muziek en als rolmodel dienen voor Europese acts die ervan dromen om groot te worden.

Interview
Bij het interview waren honderden internationale vertegenwoordigers van de muziekindustrie aanwezig. Tijdens het interview werd teruggeblikt op de release van het Future Nostalgia-album, dat het licht zag tijdens de coronacrisis. Maar ook werd er gesproken over de wereldtournee die ze had en het succes van het Sunny Hill Festival in Pristina, de hoofdstad van Kosovo. Met dit festival werd er geld ingezameld om de kunst- en cultuursector in het land een impuls te geven.

ESNS
Dua Lipa trad in 2016 voor het eerst op tijdens ESNS. Een jaar later kwam ze terug als winnaar van de European Border Breakers Awards, EBBA. De afgelopen jaren had ze grote hits met liedjes als ‘New Rules’, ‘One Kiss’ en ‘Love Again’.