Drankrijder uit Haren knalt tegen woning in Tynaarlo

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een 40-jarige man uit Haren is in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn voertuig tegen een woning in Tynaarlo geknald. De automobilist bleek teveel gedronken te hebben.

Politieagenten kwamen de automobilist in het begin van de nacht tegen op de N386, in de buurt van Peize. Agenten wilden de man controleren maar hij weigerde elke vorm van medewerking. Daarop werd zijn rijbewijs afgepakt. Per taxi vertrok hij naar een carpoolplaats in de buurt waar een bergingsbedrijf zijn auto had neergezet. Daar is hij opnieuw achter het stuur gestapt. Rond 04.00 uur knalde hij tegen een woning aan de Berkenweg in Tynaarlo.

Direct na de botsing brak er brand uit in de auto. De brandweer, die snel ter plaatse was, kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. Door de botsing is de gevel echter ontzet waardoor de bewoners voorlopig niet terug kunnen naar hun woning. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De politie laat weten dat de bestuurder is aangehouden. Hij zit nog vast op het politiebureau.