“Donderdag wolkenvelden maar ook wat zon, op zaterdag waterkoud”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De zon zal zich de komende dagen zo nu en dan even laten zien. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis blijven er echter ook regenkansen en blijft het guur.

“Donderdag hebben we in de vroege ochtend in het zuidoosten en oosten van de provincie te maken met lokale gladheid door winterse neerslag of bevriezing. De gladheid zal gaandeweg de ochtend verdwijnen”, vertelt Kamphuis. “Overdag zijn er wolkenvelden, maar breekt ook de zon zo nu en dan door. Lokaal valt een spetterbuitje en het wordt het 8 graden. De noordwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4. In de nacht van donderdag op vrijdag wolkenvelden bij 3 graden. Op vrijdag is er veel bewolking, maar kan ook de zon af en toe doorbreken. Het wordt 4 graden bij een zwakke noordoostenwind, windkracht 2 of 3.”

“In de nacht van vrijdag op zaterdag is er tijdens opklaringen lichte vorst mogelijk: -2 tot -4 graden. Er is tevens kans op dichte mistbanken en gladheid door aanvriezende mist of motregen en sneeuw. Op zaterdag is het waterkoud met mist en nevel. Het wordt 2 graden bij weinig wind uit het zuidwesten, windkracht 2. Zondag is het met 7 graden een stuk zachter en waait het stevig uit het zuidwesten tot westen, windkracht 5. Eerst is er veel bewolking en valt er een buitje, later breekt de zon af en toe door. Maandag hebben we te maken met een paar gure buien maar daarna lijken we onder invloed te komen van een Zuid-Europees hogedrukgebied waardoor de wind gaat liggen en de neerslagkansen geleidelijk afnemen. Overdag wordt het rond 7 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.