Donar wint van Yoast United, maar maakt geen indruk

sport
Foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Donar heeft zaterdagavond in eigen huis gewonnen van Yoast United uit Bemmel. Gemakkelijk ging het niet, maar in het laatste kwart bleek de voorsprong ruim genoeg: 78-68.

De wedstrijd was belangrijk voor beide ploegen in verband met de plaatsing voor de Elite Gold. De thuisploeg ging prima van start en via 7-0 en 17-4 eindigde het eerste kwart bij 25-8. Daarna verslapte Donar. Bij rust waren de tegenstanders 2 punten ingelopen: 45-30.

Toen uitblinker Vincent Cole van Yoast United binnen een minuut na rust twee driepunters raak schoot, nam coach Andrej Stimac van Donar een time-out. Dit had niet de gewenste uitwerking, want Yoast United bleef scoren. Een minuut later bracht wederom Cole de stand op 45-41. Daarna liep Donar uit naar 56-41, met een prachtige dunk van Clay Mounce en een verre driepunter van Viktor Gaddefors bij het afgaan van de schotklok. Het eind van het kwart kwam bij 63-52. In het laatste kwart wisten de gasten het verschil nauwelijks kleiner te maken.

Topscorers bij Donar waren Clay Mounce met 18 punten, Viktor Gaddefors met 15 punten en Vernon Taylor en Olaf Schaftenaar met beiden 12 punten. Bij Yoast United maakte Vincent Cole maar liefst 32 punten.

Donar staat op de vierde plaats in de BNXT League en heeft 24 punten uit 15 wedstrijden.

Deel dit artikel: