Dierenambulance had het druk tijdens de jaarwisseling: “Voor dieren is oud & nieuw verschrikkelijk”

Tijdens de jaarwisseling van zaterdag op zondag heeft de Dierenambulance Groningen veel telefoontjes gekregen. Huisdieren werden vermist of mensen vonden angstige dieren. Er zijn vier gestreste katten gevangen waarvan er drie nu weer thuis zijn.

Ieder jaar tijdens oud & nieuw is het weer raak volgens Marian Ubels van Dierenambulance Groningen: “Het leed dat vuurwerk bij dieren veroorzaakt vind ik heel heftig. Als het aan mij ligt wordt vuurwerk verboden.” Tijdens deze jaarwisseling zijn er vier katten gevangen door de Dierenambulance, één daarvan is nog niet opgehaald.

“Het gaat om een zwarte, gecastreerde kater met bloemkooloortjes. Hij is heel erg bang en nog steeds angstig.” Verteld Marian. De kat is op nieuwjaarsdag bij een stel naar binnen gevlucht waarna zij de Dierenambulance hebben gebeld. Voor meer foto’s van de kat kunt u op de Kat en Co Facebookpagina kijken.