Dertienduizend euro voor nieuwe bedrijfsbus klusser uit Stad binnen een week opgehaald

nieuws
Foto via gofundme.com

‘Een nieuwjaar wat je niemand wenst’ lijkt toch een aanzienlijk positiever begin te krijgen dan verwacht, na de brand in de bedrijfsauto van klusser Arne Weyenberg uit Groningen tijdens de jaarwisseling. Binnen een week behaalde een inzameling voor een nieuwe bestelbus het streefbedrag van dertienduizend euro.

De actie werd opgezet door Ronald Veldthuis, een vriend van Weyenberg: “Wat fijn om te zien dat zoveel mensen Arne en zijn familie hebben willen ondersteunen. Onbekenden, bekenden, collega’s, familie en vrienden, allemaal heel erg bedankt!”

Weyenberg raakte de markante Mercedes-bestelbus na 25 jaar kwijt tijdens de jaarwisseling, nadat het voertuig in vlammen opging. Waarschijnlijk was brandstichting de oorzaak. Weyenberg gebruikte de bus daarnaast voor zijn klusbedrijf. Zonder een bedrijfsbus zou Weyenberg zijn werk niet meer kunnen uitvoeren.