Crowdfundactie om klusser uit Stad te helpen na uitbranden van zijn bedrijfswagen

nieuws
Foto via gofundme.com

“Het is hartverscheurend: een begin van het nieuwe jaar die je niemand wenst.” Dat schrijft Ronald Veldthuis over zijn vriend Arne Weyenberg uit Groningen. Hij zit in zak en as, omdat zijn bestelbus in brand is gestoken tijdens de jaarwisseling. Via een crowdfundactie probeert hij nu geld voor een nieuwe bestelbus te verzamelen, zodat hij door kan met zijn bedrijf.

Weyenberg is zzp’er en is, met zijn zwarte Mercedes-bus met blauw dak, een bekende verschijning in Groningen en omgeving. Maar de bus was wel essentieel voor zijn werk, schrijft Veldthuis: “Arne heeft 25 jaar lang veel gemak van zijn bus gehad. Met de bus reisde hij ook met zijn gezin in de vakantieperiodes door Europa.”

Maar op de vroege morgen van 1 januari ging het mis. De bedrijfsbus van Weyenberg werd het slachtoffer van een reeks aan inbraken, vernielingen en dus ook brandstichtingen in de Indische Buurt: “Zijn bus, met daarin al zijn gereedschappen en toebehoren, is door nieuwjaarsgeweld volledig uitgebrand. De dader is vooralsnog onbekend en heeft een spoor van vernielingen achtergelaten in Groningen.”

Daarom is Veldthuis een crowdfundactie gestart, om daarmee geld in te zamelen zodat Weyenberg zijn bedrijfsactiviteiten weer kan oppakken. Wie daaraan bij wil dragen, kan hier een bijdrage leveren.