Deel van Hoornsediep OZ tussen 10 januari en 6 maart afgesloten

nieuws

Het zuidelijke deel van het Hoornsediep OZ, tussen de fietstunnel en de Maaslaan, is van 10 januari 06.00 uur tot 6 maart 19.00 uur dicht voor alle verkeer.

De werkzaamheden zijn vergelijkbaar met het noordelijke deel van het Hoornsediep, dat al opnieuw is ingericht. Tijdens de twee maanden durende stremming wordt onder meer nieuw asfalt aangebracht, wordt een deel van de riolering vervangen en wordt de grond verstevigd. Daarna krijgt de straat een nieuwe inrichting.

Het Hoornsediep bestond uit een smalle eenrichtingsweg voor autoverkeer en een vrijliggend fietspad. Over deze eenrichtingsweg reed het verkeer dat afkomstig was van de afrit van de Brailleweg, in noordelijke richting. Die afrit is nu dicht.

Het verkeer vanaf de afrit kan straks bij de Rivierenhof de wijk in. Dat betekent dat het zuidelijke deel van het Hoornsediep (tussen de Rivierenhof en de Maaslaan) straks niet meer direct is aangesloten op de afrit. Het wordt een woonstraat voor verkeer in twee richtingen, voor auto’s en fietsers. Auto’s mogen maximaal 30 kilometer per uur rijden. Langs de weg liggen parkeerplaatsen.