De Week van de Lieve Briefjes: ‘We kunnen allemaal wel een steuntje in de rug gebruiken’

Een lief briefje schrijven aan je moeder, je partner of gewoon de bakker. Het kan allemaal tijdens de Week van de Lieve Briefjes. Van 14 tot en met 20 januari kan je in verschillende bibliotheken een gratis ansichtkaart ophalen om met een vriendelijke boodschap iemand een steuntje in de rug te geven.

In de bibliotheek in Ten Boer zijn al aardig wat lieve briefjes geschreven en dat is in deze roerige tijd nodig. ‘Er is veel ellende in de wereld. In Ten Boer en omgeving hebben we last van aardbevingen en de energiecrisis. Het is een donkere tijd dus een beetje positiviteit kan geen kwaad’, vertelt Liesbeth Weusten van WIJ Ten Boer.

De Week van de Lieve Briefjes is een jaarlijks initiatief van stichting BuitenGewoonZijn. In 2022 werden er wel 36.000 lieve briefjes geschreven. ‘Ik ga mijn moeder een kaartje sturen, ze staat altijd klaar voor me en ik kan altijd even mijn kinderen bij haar brengen of de auto lenen. Maar ook de buurvrouw kan een kaartje gebruiken, zij heeft vorig jaar een hoop ellende meegemaakt’, vertelt Liesbeth.

De Week van de Lieve Briefjes duurt nog tot vrijdag 20 januari.