Bonbons voor fietsers op Concourslaan vanwege afgesloten viaduct

nieuws
Foto via Groningen Bereikbaar

Omdat fietsers vanaf dinsdagochtend moeten omfietsen als ze vanaf het Stadspark richting het centrum moeten fietsen, deelden Aanpak Ring-Zuid en Groningen Bereikbaar dinsdagochtend bonbons uit aan voorbijgaande fietsers in het park.

Forensen en scholieren ontvingen een zakje bonbons, omdat de twee organisaties de fietsers wil bedanken voor het blijven gebruiken van de fiets ondanks de stremming. “We realiseren ons dat de onderdoorgang bij de Concourslaan veel wordt gebruikt door scholieren en forenzen vanuit De Buitenhof of Hoogkerk en omgeving”, aldus Aanpak Ring-Zuid. “Het is een flink stuk om. Gelukkig kunnen ze vanaf begin februari hun vertrouwde route weer nemen.”

Vanaf vandaag (dinsdag) is de onderdoorgang van de westelijke ringweg van de Concourslaan bijna drie weken afgesloten in beide richtingen. Fietsers moeten daardoor een stuk omrijden, bijvoorbeeld via de Peizerweg. De afsluiting is nodig, omdat het viaduct over de Concourslaan wordt vervangen door een breder exemplaar.