Be Quick 1887 in slotfase onderuit tegen Hoogeveen

Be Quick 1887 verloor zondagmiddag in eigen huis in de slotfase van Hoogeveen: 0-1. Be Quick bleef achtste in de vierde divisie A en Hoogeveen staat derde.

Het was een wedstrijd waarin beide ploegen in fases het betere van het spel hadden. Hoogeveen kreeg via Sem Nijkamp en Louis Vijfhuizen in het begin twee goede kansen. Be Quick was na een half uur gevaarlijk via Robbin van Kooten en een bal op de bovenkant van de lat van Daniel Teune.

Na de pauze kreeg Be Quick de grootste kans van de wedstrijd. Van Kooten kon op Hoogeveen doelman Stan Meekhof af. Hij schoot niet zelf, maar gaf af op Nagesh Amatsaleh, die de bal van dichtbij voor open doel wist over te schieten.

Be Quick doelman Robert Smit was belangrijk toen hij schoten van Noah Schuurman en Tom Heerkes stopte. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien. Maar de kleinste man van het veld, Raphael Ngendakumana, kopte in de 82e minuut een voorzet van Jim Veltmaat achter Smit: 0-1.

Trainer Steven Wuestenenk van Be Quick was ondanks de nederlaag tevreden over zijn ploeg: “We hebben een van onze betere wedstrijden gespeeld. We hebben goed verdedigd en hebben weinig kansen weggeven. In de omschakeling waren we gevaarlijk. Het is zuur dat het zo liep. Ik vond dat we een gelijkspel verdienden”.

Wuestenenk moest vooraf flink puzzelen: “We hebben veel blessures en schorsingen. Daarom begonnen twee jongens van de 0-21 in de basis en twee vielen ook nog in. Ik vind dat zij het hartstikke goed gedaan hebben”.