Automobilist raakt rijbewijs kwijt bij Dragrace op Jeverweg

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijt geraakt op de Jeverweg omdat hij deelnam aan een straatrace waarbij hoge snelheden werden bereikt. Dat meldt de politie op sociale media.

“Wij kregen een melding binnen van een straatrace die aan de gang zou zijn”, schrijven agenten. De politiemensen gingen daarop een kijkje nemen: “Wij zagen dat het om een zogeheten Dragrace ging. Hierbij rijden twee voertuigen zo snel mogelijk vanuit stilstand van startpunt naar eindpunt. Het startpunt lag voor het tankstation, en het eindpunt was gelegd bij het Skagerrak. Dit is ongeveer een afstand van vierhonderd meter.”

“Voertuig in beslag genomen”
De politiemensen zagen dat een persoon, die in het midden van de rijbaan stond, een startsein gaf, waarna de twee auto’s snel optrokken. “Van de bestuurder van een grijze Toyota werd een snelheid gemeten van 120 kilometer per uur. Op de weg is 50 kilometer per uur toegestaan. Na correctie ging het om een overschrijding van 66 kilometer per uur. Hierop is het rijbewijs van de automobilist afgepakt. Omdat het om een snelheidsoverschrijding van meer dan honderd procent ging, en er sprake was van deelname aan een straatrace, is in overleg met de Hulpofficier van Justitie besloten om het voertuig in beslag te nemen.”

Bekeuring
De bestuurder kan daarnaast een bekeuring verwachten vanwege de snelheid en deelname aan een straatrace. Ook kan hij een uitnodiging verwachten van het CBR omdat er een EMG-maatregel is opgelegd. Dit is een cursus over gedrag en verkeer die verplicht gevolgd moet worden.