Achtervolging door Stad: politie treft harddrugs, pillen, geld en ploertendoder aan

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Politieagenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige man uit Stad aangehouden. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf.

“Mijn collega’s zagen rond middernacht een auto twee rondjes rijden op de Nieuwstad”, vertelt politiewoordvoerder Thijs Damstra. “Wij wilden daarop de bestuurder controleren, maar deze reageerde niet op het stopteken en ging er vandoor. Er volgde een achtervolging, waarbij wij het voertuig op een gegeven moment uit het oog zijn verloren.”

“Voertuig leeg aangetroffen”
Ooggetuigen laten aan de redactie van OOG Tv weten dat het voertuig onder andere via de Jan Goeverneurstraat en Warmoesstraat reed. Daarbij werden volgens de ooggetuigen hoge snelheden bereikt. Damstra: “Uiteindelijk hebben we het voertuig leeg aangetroffen op de Hereweg. De bestuurder troffen we even verderop, lopend aan. Toen we hem wilden aanhouden wilde hij niet meewerken waarop we hem hebben moeten taseren. Hij is overgebracht naar het politiebureau, en zit nog vast.”

“Pillen, drugs en ploertendoder”
Bij het fouilleren van de persoon werden verschillende voorwerpen aangetroffen: “De man bleek 1.727 euro op zak te hebben. Ook was hij in het bezit van zeven pillen, negen pony packs, tien bolletjes bruin en tien bolletjes wit en een ploertendoder. En voor de duidelijkheid, bij bolletjes wit en bruin heb ik het over drugs. Wij hebben de persoon dan ook aangehouden vanwege de handel en het vervoeren van harddrugs.”