Aanpak oostzijde Grote Markt begonnen

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Deze woensdag is een begin gemaakt met de aanpak van de oostzijde van de Grote Markt. Men is druk bezig het asfalt te verwijderen.

De werkzaamheden op het plein zijn in september gestart en duren tot begin 2024. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, is de klus verdeeld over verschillende fasen. Tijdens elke fase is een ander deel van het plein afgesloten. Soms zijn omleidingsroutes voor fietsers en logistiek verkeer noodzakelijk.

De komende drie maanden wordt het deel tussen de Gelkingestraat en Oosterstraat aangepakt. Daarna zijn de noord- en westzijde van de Grote Markt aan de beurt. De nieuwe inrichting moet ervoor zorgen dat de Grote Markt aantrekkelijker wordt voor voetgangers. De bussen zijn inmiddels uit het centrum verdwenen. De Grote Markt krijgt meer zitmogelijikheden, ongeveer 25 bomen en een vijver.