Aanhangers FC Groningen krijgen bestraffende brief van burgemeester Schuiling

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De supporters van FC Groningen, die zondag na de wedstrijd tegen Excelsior in de trein naar Groningen zaten, hebben een bestraffende brief gekregen van burgemeester Schuiling.

De brief werd persoonlijk bij de supporters bezorgd door de politie. De groep van ongeveer tweehonderd FC Groningen aanhangers zou zich schuldig hebben gemaakt aan vernielingen in de trein, bedreigingen en openbare dronkenschap. FC Groningen had met 1-0 verloren van Excelsior.

De hele groep is op de foto gezet en de persoonlijke gegevens werden genoteerd. In de brief van de burgemeester staat dat de supporters in de gaten worden gehouden en zo nodig een verbod krijgen om in de buurt van het stadion te komen door bijvoorbeeld een meldplicht.

Volgens de burgemeester zijn er de laatste tijd vaker incidenten met FC Groningen supporters, met name rond uitwedstrijden.

De supporters van FC Groningen lieten eerder weten het niet eens te zijn met de lezing van de politie.