50 Plus wil meer aandacht voor fraude onder ouderen: “Het is te triest voor woorden”

Steeds vaker worden ouderen slachtoffer van (internet)fraude. Jan Ottens, de lijsttrekker van 50 Plus, wil dat er voorlichtingen komen waarbij ouderen informatie krijgen over oplichters, en hoe zij fraude kunnen voorkomen.

Fraude komt op veel manieren voor. Oplichters sturen bijvoorbeeld WhatsApp berichten met een betaalverzoek en gebruiken namen en foto’s van bekenden. Een andere truc van oplichters is, aanbellen en doen alsof zij van de bank zijn. Vervolgens vragen zij om de pinpas. Even later bellen zij weer en vragen dan om de pincode.

50 Plus wil dat de gemeente Groningen voorlichtingen organiseert voor ouderen. “Dat moet dan wel in Jip & Janneke taal, zo makkelijk mogelijk”, aldus Jan Ottens: “In Groningen zijn veel ouderen al slachtoffer geworden van fraude, dit moet voorkomen worden.”