Winter Wonderland kerstetalages in Oude Kijk In ’t Jatstraat en Stoeldraaierstraat

In verschillende etalages aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat en de Stoeldraaierstraat zijn van 8 december t/m 7 januari verlichte kerstdorpen te bewonderen.

“Het idee is vorig jaar ontstaan naar aanleiding van de verplichte sluiting. Ik vond het erg jammer, dat er niets meer te zien was in de straat,” vertelt Kim Hoetjes-Mulders, initiatiefnemer van het project. Zij beheert de winkel Wirwar. “Een aantal jaren geleden had Jaxon’s een kerst diorama en dat vonden mensen zo leuk.”

Kim nam contact op met de Groningen City Club en de gemeente, in de hoop subsidie te krijgen, en dat is gelukt. De inkoop ging in mei van start. Bijna 75% van de inrichting werd tweedehands aangeschaft, zodat het project duurzamer zou worden. De attracties verbruiken alleen tussen 9 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds stroom. De huisjes op batterijen blijven ‘s nachts wel aan.

Bovendien delen de acht deelnemende ondernemingen een prijzenpakket uit, via een prijsvraag waarvan de onderdelen in de etalages staan. Het gaat om Roeg Tattoo, Wirwar Spellen en Puzzels, De Stadsakker, Jaxon’s Groningen, IShop, Walter’s Bookshop, Van Beek Art Supplies en De Groningse Kinderboekhandel .

Deel dit artikel: