Te weinig velden op sportpark Corpus den Hoorn

nieuws
Sportpark Corpus den Hoorn

Sportpark Corpus den Hoorn is niet groot genoeg om te voldoen aan alle wensen van de gebruikers. Dat blijkt volgens het Dagblad van het Noorden uit een rapport van adviesbureau Drijver en Partners.

Het bureau heeft in opdracht van de gemeente de wensen van FC Groningen en de amateurclubs die gebruik maken van het sportpark Corpus den Hoorn op een rijtje gezet. Zo wil FC Groningen acht tot tien voetbalvelden gebruiken voor de diverse teams. Dat druist in tegen een besluit van de gemeente, eigenaar van het sportpark, zo’n tien jaar geleden. Daarin stond dat het sportpark zowel door de FC als door de amateurclubs gebruikt zou worden.

Het sportpark, omringd door een wielerbaan, telt acht voetbalvelden, vijf hockeyvelden, een honkbalveld en een softbalveld. Om de velden heen ligt een wielerbaan. Volgens het adviesbureau telt het park zo’n 3750 regelmatige sporters. FC Groningen wil meer velden dan de vier waarover de club nu beschikt. De amateurverenigingen willen óók meer velden, want die kampen vanwege ruimtegebrek met wachtlijsten.