Taakstraffen voor bedreigen en intimideren journalist Willem Groeneveld

nieuws

De rechtbank in Groningen heeft een 56-jarige vastgoedondernemer veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur wegens het lastig vallen van Sikkom journalist Willem Groeneveld. De 24-jarige dochter van de man kreeg 60 uur werkstraf. 

Nadat Groeneveld een kritisch stuk over de man had geschreven werden er diverse fietsen gedumpt voor het huis van de journalist. Ook werd Groeneveld lastig gevallen door de dochter van V. Die kwam op de verjaardag van Groeneveld met een muzikant een liedje zingen. Dat werd als intimiderend ervaren. Er volgden nog meer acties. “Zijn adres en telefoonnummer werden gedeeld. Dat is intimiderend en beangstigend”, aldus de officier van justitie.

Drie maanden na deze incidenten werd er een aanslag op het huis gepleegd van Groeneveld door twee mannen, die het niet eens waren met de kritiek die Groeneveld had op onder meer deelnemers van corona demonstraties.

“Zij hebben toegegeven dat zij zijn adres hebben weten te achterhalen dankzij de berichten die de verdachten online hadden gezet`, aldus de officier van justitie.

Het openbaar ministerie had naast de taakstraf een maand voorwaardelijke celstraf tegen beide geëist, maar daar ging de politierechter niet in mee.