Straatpoëzie van Groningse dichters siert vanaf vandaag een ‘vitrine’ aan Provinciehuis

nieuws
Foto via Provincie Groningen

Op een speciale ‘Poëzievitrine’ van het Provinciehuis is vanaf nu een jaar lang het gedicht ‘Handleiding’ van Kasper Peters te lezen. De Poëzievitrine werd donderdag onthuld door cultuurgedeputeerde Mirjam Wulfse, Kasper Peters en Douwe van der Bijl van Stichting Straatpoëzie Groningen.

Aan de zijgevel van het provinciehuis (Turfsingel) is voortaan altijd een geïllustreerd gedicht te zien, bijvoorbeeld voor mensen die op de bus staan te wachten of na een busreis de binnenstad in lopen. Het eerste gedicht in de ‘vitrine’, getiteld ‘Handleiding’, is geschreven door Kasper Peters, voormalig stadsdichter van Groningen. Illustrator Anne Cesar van Wieren maakte de afbeelding rond het gedicht.

De Poëzievitrine is een initiatief van de provincie en Stichting Straatpoëzie Groningen. “Poëzie in de openbare ruimte maakt het straatbeeld levendiger”, aldus gedeputeerde Wulfse. “Met dit gedicht en de illustratie fleuren we de muur van het provinciehuis op en zorgen we dat iedereen in aanraking kan komen met kunst en cultuur. Poëzie vergroot de woordenschat en heeft een positieve invloed op het geheugen. Daarnaast prikkelt het de fantasie en creativiteit.”