Stadjer opgepakt voor gewapende woningoverval in Vlaardingen

nieuws
Foto: Martin Nuver, 112groningen.nl

Een 29-jarige Stadjer is deze week aangehouden voor betrokkenheid bij een gewapende woningoverval in Vlaardingen. Dat meldt RTV Noord.

De overval vond plaats op 12 juli. De man zou de leiding hebben gehad, en onder meer met een vuurwapen hebben gedreigd. Eerder werden al drie andere verdachten opgepakt: een 14-jarige jongen uit Assen, een 22-jarige man uit Gasselternijveen en een 35-jarige man uit Den Helder.

De jongen uit Assen stond op de uitkijk terwijl de drie anderen de woning binnen gingen, gewapend met pistolen en een koevoet. Ze doken meteen op de twee personen die zich binnen bevonden, en bonden hen vast. Vervolgens doorzochten ze de woning en gingen er onder met met dure designer-tassen, horloges en een geldbedrag vandoor.

In het tv-programma Opsporing Verzocht liet de politie de gestolen goederen zien, in de hoop dat die herkend zouden worden. Vervolgens kon de vierde verdachte uit Groningen worden ingerekend.