Sipke Ernst en Lucas van Foreest spelen remise in eerste ronde NK

sport
foto Lennart Ootes

De Groningers Sipke Ernst en Lucas van Foreest hebben hun eerste duel in de achtste finale remise gespeeld in het Nederlands Kampioenschap schaken in Groningen

De 21-jarige Lucas van Foreest moest het opnemen tegen zijn voormalig leermeester Ernst. Het werd een partij waarin Ernst beter kwam te staan, maar hij kon het voordeel niet verzilveren, waarna na 55 zetten remise werd overeengekomen.

De Groninger Sergei Tiviakov wist zijn eerste partij met zwart te winnen tegen Thomas Beerdsen. Beerdsen offerde een stuk in de opening, maar dat werd weerlegd door Tiviakov.

Het Nederlands Kampioenschap schaken wordt gehouden in Groningen als onderdeel van het Chess Festival Groningen. Zestien spelers spelen in een knock-out toernooi van matches van twee partijen om de titel. Titelverdediger is Max Warmerdam, die in de eerste ronde van Arthur de Winter won.

Morgen begint ook het Nederlands Kampioenschap voor vrouwen. Het betreft een zeskamp met Eline Roebers als favoriet. De 15-jarige Groningse Machteld van Foreest speelt ook mee.

Van 21 t/m 23 december wordt het NK gespeeld in de Energy Academy Groningen. Op 24 december en van 27 t/m 30 december gaan de schakers verder in het Sportcentrum van de RUG & Hanze.