Siem Jansen stopt als directeur van het Nationaal Programma Groningen

nieuws
Foto: Marieke Kijk in de Vegte

Siem Jansen de directeur van het Nationaal Programma Groningen stopt per 1 juni volgend jaar.

“Na een loopbaan van bijna 43 jaar en gebeurtenissen in mijn privé omgeving heb ik besloten dat dit voor mij een goed moment is om minder te gaan werken. Daarom stop ik, als mijn huidige contract afloopt, bij het nationaal programma”, aldus Jansen.

“In september aanstaande hoop ik 66 te worden, ook dat draagt bij aan dit besluit”, vervolgt Jansen. “Het zet mij aan het denken over wat ik wel en niet meer wil gaan doen. Niets doen zit in ieder geval niet in mijn aard. Er komt vast wel iets op mijn pad.”

Jansen begon in maart 2019 als directeur van Nationaal Programma Groningen met het opbouwen van een team om plannen te maken voor het aardbevingsgebied. Al snel volgden programma’s zoals Toukomst, waar Groningen massaal hun idee voor ingestuurd hebben, en de lokale programma’s van de gemeenten en de provincie.

Jansen was voor die tijd twaalf jaar directeur van de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij. In het voorjaar gaat het Nationaal Programma Groningen op zoek naar een nieuwe directeur.