Roald Dahl Festival na twee coronajaren weer van start gegaan

Het driedaagse Roald Dahl Festival is woensdagochtend op een spectaculaire manier begonnen, namelijk met een act van circus Santelli. Na twee coronajaren waarin het festival niet door kon gaan, is het eindelijk weer van start gegaan.

Tijdens het Roald Dahl Festival zijn er diverse workshops en activiteiten te volgen. Zoals De Mega-Leuke-Kookshow, Sterrin Smalbrugge met De Grote Reptielen Feit & Fabel Quiz en De Snoepwerkplaats. In alle Forum bibliotheken in de gemeente Groningen zijn de activiteiten tot en met vrijdag te bezoeken.

Of kinderen Roald Dahl een beetje kennen? “Ik heb de film Matilda wel eens gezien, die vond ik leuk, maar ook erg heftig.” zegt een jonge bezoeker. Ria Joxhorst van het Forum Groningen vindt Roald Dahl een meesterverteller: “In zijn verhalen zit alles, ze zijn fantasierijk. Die creativiteit willen wij ook bij kinderen aanwakkeren.”

Deel dit artikel: