Podcast: Wat te doen met drugs? met Jalt de Haan (CDA) en Misha Pchenitchnikov​ (Nachtraad)

nieuws

Nee. De problemen en uitdagingen die er ontstaan door het gebruik van drugs in de gemeente Groningen gaan we niet oplossen door een podcast op te nemen. Daarvoor is het onderwerp te veelomvattend en complex. Toch doen we in Grote Markt 1 een poging het gesprek erover op gang te krijgen.

Presentatoren Ecco van Oosterhout en Wouter Holsappel hebben in aflevering 32 van de politieke podcast Grote Markt 1 twee gasten aan de podcastmicrofoons. Jalt de Haan  is gemeenteraadslid van het CDA, en noemt zichzelf conservatief op het gebied law&order. Hij ziet het liefst alle drugs uit de wereld verdwijnen. De andere gast is Misha Pchenitchnikov. Misha is lid van de Nachtraad en daar de expert op het gebied van alcohol en drugs. Ook hij ziet het liefst alle problemen rond drugs verdwijnen uit de wereld, maar staat voor een minder repressieve aanpak dan Jalt.

In de podcast komen veel aspecten van drugs en Groningen voorbij. Zo beginnen we de aflevering met het rapport van Tops en Van der Torre, waaruit blijkt dat de gemeente Groningen zich naïef heeft opgesteld op het vlak van ondermijnende criminaliteit. Vervolgens hebben we het over hoe het in Groningen gesteld is met het drugsgebruik, welke problemen eruit voortkomen en hoe ermee om gegaan kan of moet worden.

De aflevering wordt afgesloten met een persoonlijke column van onze columinst Arend-Jan Wonink. Arend-Jan presenteerde vroeger het politieke programma OOG Forum en werd later gemeenteraadslid voor D66 in de gemeente Groningen.

Grote Markt 1 is te beluisteren via je favoriete podcastplatform of via www.oogtv.nl/podcasts .

Of via deze player: