Per trein door de polders vanaf 11 december weer mogelijk

nieuws
Foto: TreinBas - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77275321

Treinreizigers tussen Groningen en de Randstad kunnen vanaf zondag 11 december weer reizen via de Hanzelijn. Drie maanden lang was dat niet mogelijk vanwege schade aan de bovenleiding bij Swifterbant.

Begin september kwam tussen Lelystad en Dronten een hoogspanningskabel van netbeheerder TenneT op de bovenleiding terecht. Dit bracht grote schade toe: kabels en schakelaars brandden door, relaiskasten raakten defect en ook ondergronds ontstond veel schade. Treinreizigers tussen Groningen en de Randstad moesten daardoor via Zwolle en Amersfoort reizen.

Maarten Haverkamp, regiodirecteur NS Noord-Oost: ‘’De afgelopen maanden werd het weer ontzettend duidelijk hoe belangrijk deze verbinding voor Nederland is. De Hanzelijn heeft de regio volop kansen gebracht en ook in de toekomst zal dit, ook door de verwachte toename van het aantal inwoners, niet anders zijn.” Toevallig bestaat de Hanzelijn deze maand precies tien jaar. Daarom trakteert de NS reizigers die op 11 en 12 december in de ochtend met de Hanzelijn reizen, op iets lekkers.