Oosterkerk en WIJ Oosterparkwijk delen kerstpakketten uit aan buurtbewoners

Leden van de Oosterkerk en de stichting WIJ Oosterpark deelden dinsdagmiddag kerstpakketten uit aan minimagezinnen in de Oosterparkwijk. Dat deden ze om buurtbewoners die het niet breed hebben een goed gevoel te geven en bij te dragen aan hun feestdagen.

Oosterkerkleden stelden de kerstpakketten samen en konden die vanmiddag inleveren bij de kerk. De pakketten hebben een persoonlijk tintje, aangezien de leden algemene informatie kregen over de ontvangers. Zo wist deelneemster Romy Spörl dat haar kerstpakket naar een alleenstaande moeder van twee kinderen zou gaan, en paste ze haar pakket daarop aan: ‘Ze hielden van eten, dus we hebben er allerlei lekkere dingen in gedaan. Bijvoorbeeld broodbeleg, afbakbroodjes, ingrediënten van maaltijden, stroop, maar ook dingen waar ze lekker van kunnen smullen.’

Na het verzamelen van de pakketten brachten kerkleden de kerstpakketten naar WIJ Oosterpark, die ze vervolgens bij de mensen thuis leverde of ze door hen liet ophalen.

De actie die geïnitieerd is door de Oosterkerk vindt jaarlijks plaats en is door de jaren heen flink gegroeid. Zo kregen de Oosterkerk en de stichting WIJ nu te maken met 136 pakketten, terwijl ze ooit begonnen met 50.

De kerkleden haalden in ieder geval veel voldoening uit hun deelname. Zo zei lid Klaas Nanninga het volgende: ‘Voor hen is het iets bijzonders, persoonlijks. Zij zijn daar geraakt door en geholpen mee. En dan denk je ja, dat is precies wat je als christen ook wilt laten zien.’