Nieuwbouw op hoek Antillenstraat en Korreweg feestelijk geopend

nieuws
Foto via Lefier

Onder het genot van een beker glühwein en een oliebol keken bewoners en betrokkenen van De Brugwachter dinsdagavond naar de onthulling van de naam van de nieuwe woontoren op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg.

Gebiedsmanager Miranda ten Cate van Lefier en Inge Bergsma, de bedenkster van de naam ”De Brugwachter’, trokken het doek van de naam op de gevel. Daarna was er een korte rondleiding door het gebouw, waarbij onder meer werd stilgestaan bij de muurschilderingen in de centrale hallen van de woontoren.

De naam ‘De Brugwachter’ slaat op een klein brugwachtershuisje, wat ongeveer dertig jaar geleden naast de plek stond waar nu de nieuwbouw is gebouwd. Begin maart bereikte het appartementencomplex het hoogste punt. De nieuwbouw is ruim 40 meter hoog en bestaat uit 136 twee- en driekamerappartementen. Het complex heeft verschillende hoogtes: er is een deel hoogbouw van 13 lagen en een deel laagbouw van vier verdiepingen. Het gebouw is daarnaast energiezuinig, want de woningen worden verwarmd door een warmtepomp en een warmte-terugwin systeem. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst.

De eerste bewoners krijgen deze maand de sleutel.