Nachtbus vanuit Groningen gaat vaker rijden

nieuws

De nieuwe dienstregeling voor de nachtbussen is deze donderdag begonnen. De nachtbus gaat vaker rijden vanuit Groningen naar Assen, Roden, Leek en Gieten. De nachtbus naar Eelde en Vries vervalt.

Nachtbuslijn 418 gaat vanaf nu ook een rit rijden in de nacht van donderdag op vrijdag en van vrijdag op zaterdag. De ritten in de nacht van zaterdag op zondag blijven gewoon rijden. De route loopt vanaf Groningen Hoofdstation via de Hereweg naar Haren, Zuidlaren, Annen en Gieten.

De nachtbus van Groningen naar Assen rijdt in Assen voortaan vanaf busstation Marsdijk via de Europaweg naar station Assen. De nachtbus stopt hierdoor voortaan ook nabij de wijken Pittelo, Kloosterveen en Baggelhuizen. Bovendien gaat nachtbus 409 vaker rijden dan zijn voorganger nachtbus 419. De nachtbus rijdt donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht.

Nachtbus 417 Groningen – Roden – Leek krijgt er een tweede rit bij in de donderdag- en vrijdagnacht. De vertrektijden van nachtbus 406 Groningen – Appingedam – Delfzijl wijzigen niet. Nachtbus 402 Groningen – Eelde – Vries vervalt.

De nieuwe vertrektijden zijn beschikbaar via de website van Qbuzz: http://www.qbuzz.nl/gd.