Marathon Noordlaren gaat niet door, baan dicht vanwege slecht ijs

nieuws
Foto: Casper Slotboom

De marathon op natuurijs in Noordlaren is afgelast. De ijsvereniging De Hondsrug hoopte die zaterdagochtend te organiseren, maar het ijs is te slecht.

“De marathon gaat niet door”, aldus Jan Geert Veldman van de ijsbaan. “Het bleef vannacht rond de nul graden. Bij twee graden onder nul was de marathon wel door gegaan”.

Ook de sneeuw gooide roet in het eten: “De kwaliteit van het ijs is niet goed. Het is lelijk en hobbelig. De ijsbaan blijft daarom vandaag dicht. We hopen zaterdag beter ijs te hebben zodat we open kunnen voor de leden, maar een marathon gaat het hele weekend niet lukken”.

Na het weekend gaat het zeker niet lukken, want maandag gaat het flink dooien en kan het zelfs 10 graden worden. De eerste marathon op natuurijs werd in het Friese Burgum verreden. De KNSB hoopte dat dit weekeinde ook in Noordlaren en Nieuw Buinen gereden kon worden.