Lucas van Foreest en Sergei Tiviakov zijn uitgeschakeld in NK Schaken

sport
foto Bart Beijer

De Groningers Van Foreest en Tiviakov hebben de halve finales van het NK Schaken in Groningen niet bereikt

Lucas van Foreest wist de stand in de match tegen Robby Kevlishvili wel gelijk te trekken door met zwart te winnen. In de partijen met versneld tempo verloor de Groninger de eerste partij en eindigde de tweede partij in remise. Daarmee plaatste Kevlishvili zich bij de laatste vier.

Ook Sergei Tiviakov wist het niet ter redden. Na zijn nederlaag van vrijdag was hij ook zaterdag kansloos tegen Erwin L’Ami.

In de halve finales neemt Kevlisvili het op tegen landskampioen Warmerdam en L’Ami speelt tegen Pruijssers. De halve finales worden op 27 en 28 december gespeeld, waarna de finale volgt op 29 en 30 december.

Bij het NK Vrouwen speelde de 15-jarige Groningse Machteld van Foreest met zwart remise tegen Kazarian. De partij kon alle kanten op, want eerst kwam Machteld heel goed te staan, toen heel slecht, maar uiteindelijk deelden beide speelsters het punt.

Eline Roebers gaat bij de vrouwen aan de leiding met 2,5 uit 3, gevolgd door Haast en Van Foreest met 2 uit 3. Landskampioene Haast kwam met de schrik vrij, want eigenlijk kon zij in haar partij tegen Duson bijna opgeven. Duson blunderde echter waardoor de landskampioene toch nog wist te winnen.