Logeerhuis De Opstap zoekt vrijwilligers

Logeerhuis De Opstap in de stad zoekt vrijwilligers. Om meer bekendheid te krijgen hield de stichting daarom woensdag open huis. Dit omdat zij zich zorgen maken over het voortbestaan, want voldoende vrijwilligers zijn nodig om de instelling op een verantwoorde manier te kunnen runnen.

De Opstap is een logeerhuis voor mensen die een ziekenhuisopname achter de rug hebben en nog een beetje moeten herstellen, maar dat thuis niet goed alleen kunnen. Ook kunnen er mensen terecht die normaal gesproken gebruik maken van een mantelzorger. Als die mantelzorger er om wat voor reden tijdelijk even niet kan zijn, kunnen die mensen bij het logeerhuis terecht, voor maximaal drie weken en 10 euro per nacht.

Er is al een groep van 45 vrijwilligers. De Opstap kan echter nog wel tien extra vrijwilligers gebruiken.